Info pro ulici Boční, Sadová a Tovární

Podél celé trasy ulice je uložena 11cm plastová chránička, ze které budou vystupovat jednotlivé přípojky.  Jejich umístění je zakresleno v podrobné situaci. Majitelé nemovitostí mohou ještě v žádosti uvést, že chtějí přípojku posunou jinam, bude jim vyhověno.

Od místa vyústění z průběžného řadu  po patu domu si majitel nemovitosti na vlastní náklady připraví žlábek na zahrnutí pokračování chráničky, pokud je potřeba. Některým klientům končí chránička již u domu, proto není potřeba nic kopat. Hloubka žlábku bude na uvážení občana, doporučujeme min 20cm, aby nedošlo k poškození (např. rytí nebo kopání v záhonu před domem). – Pokud bude navazující chránička protažena až do domu uživatele, je možné žlábek zahrnout dopředu. – Potřebnou délku chráničky Vám dopředu a ZDARMA na požádání vydá pan Schneider (tel: 775282789) – Chránička optického vlákna bude ukončena v domě napojením na optickou bránu, která je v zásuvce na 230V :

  • Na půdě, kde jsou stávající rozvody internetu a TV
  • V technické místnosti, pracovně, obývacím pokoji apod., kde vede z půdy „husí krk“
  • Na jiném místě, kde si klient přeje, kde je poblíž el. zásuvka. – Na uvedené místo si chráničku klient protahuje na vlastní náklady. – Při protahování chráničky nesmí dojít k jejímu ohnutí takovým způsobem, že dojde k zdeformování dutiny uvnitř chráničky! Pak by nebylo možné tlakem vzduch do chráničky dostat optické vlákno. – Ve výjimečných případech lze ukončit chráničku nap. na chodbě nebo ve sklepě a pokračovat na místo určení dále chráničkou o průměru 3mm, která je ohebnější a má průhlednou barvu. Není tak odolná jako původní 7mm chránička!

Doporučujeme připravit trasu pro optické vlákno až do domu. Nechat si zafouknout optické vlákno na místo. Není nutné se připojovat. V tuto chvíli Vás to stálo pouze výkopové práce na vašem pozemku a prostup do nemovitosti. Přípojku lze pak aktivovat kdykoliv po Vašem zájmu.